zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Home >> Motorische klachten >> Coevorden
Zoek en vind uw zorgaanbieder bij u in de buurt of in een bepaalde regio

OEFENTHERAPIE CESAR

Spoorhavenstraat 28
7741JE, COEVORDEN
Telefoon: 0524-517792
meer info >>
18.3Km

KATS (BEKKEN)FYSIOTHERAPIE V

Parkstraat 6
9401LJ, ASSEN
Telefoon: 0592-330163
meer info >>
26.2Km


Motorische klachten informatie

Niet iedereen is even handig, maar minder goed ontwikkelde motorische vaardigheden zoals verminderd evenwicht, balans en coördinatie kunnen een stempel drukken op uw kwaliteit van leven. Minder goede coördinatie wordt vaak geweten aan onhandigheid en kan leiden tot een verminderd zelfvertrouwen.

Sporten wordt dan al snel als niet-leuk ervaren en daarom vermeden. Ook kunnen motorische klachten voortkomen uit chronische aandoeningen. Een oefentherapeut helpt u om uw motorische vaardigheden te versterken.

Speciaal voor kinderen met (senso)motorische klachten zijn er speciaal opgeleide kinderoefentherapeuten.

Wat doet de oefentherapeut?

De oefentherapeut zal, door middel van oefeningen, samen met u gaan werken aan de verbetering van uw motorische vaardigheden. Vooral evenwicht, balans en coördinatie zijn belangrijke punten waar aan gewerkt wordt. Belangrijk hierbij is de focus op dagelijkse handelingen en plezier in bewegen.

In het geval van kinderen met motorische klachten zal de kinderoefentherapeut ook kijken naar zaken als concentratie, impulsiviteit en faalangst, maar ook evenwicht, balvaardigheid, grof motorische vaardigheden, handvaardigheid, lichaamsschema en ruimtelijke oriëntatie. Dit alles wordt uitgebreid onderzocht door middel van speciaal ontwikkelde testen.

Bovenstaande tekst is goedgekeurd door: E. van de Sande - Cesar oefentherapeute