zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Zoek en vind uw zorgaanbieder bij u in de buurt of in een bepaalde regio

BANK HUISARTSENPRAKTIJK R G

Prins Hendriklaan 70
3761DX, SOEST
Telefoon: 035-6012333
meer info >>
0.7Km

HUISARTSENPRAKTIJK SMITSVEEN

Weegbreestraat 56/A
3765XX, SOEST
Telefoon: 035-6012064
meer info >>
1.7Km

OVERHEES MEDISCH CENTRUM HUISARTSEN

Klarinet 37
3766GH, SOEST
Telefoon: 035-5880530
meer info >>
2.0Km

GEUNS DHR H G VAN EN JONG MEVR A J DE HUISARTSENPRAKTIJK

Plataanlaan 11/B
3741WE, BAARN
Telefoon: 035-5413737
meer info >>
3.8Km

HUISARTSENCENTRUM SOESTERKWARTIER

Noordewierweg 84
3812DM, AMERSFOORT
Telefoon: 033-4544000
meer info >>
4.9Km


Informatie over Spiertrekkingen

Spiertrekkingen zijn krampachtige, onwillekeurige spierbewegingen die lange of korte tijd aanwezig kunnen zijn. De medische term voor stoornissen van de spierspanning is dystonie.

Het verschijnsel kan kortdurend voorkomen bij vermoeidheid.

Aandoeningen waarbij onwillekeurige spiertrekkingen kunnen voorkomen zijn:

  • Amyotrofe lateraal sclerose (ALS): ALS begint vaak met krampen en kleine onwillekeurige spierbewegingen, die een soort golfvormige bewegingen op de huid veroorzaken (fasciculaties). Ze zijn soms pijnlijk, vooral als ze in de kuiten optreden.
  • Rusteloze benen: Restless Legs Syndrome (RLS) oftewel het Rusteloze Benen Syndroom is een neurologische bewegingsstoornis. Als je lijdt aan RLS dan heb je last van een vervelend gevoel meestal in de kuiten dat je dwingt je benen te bewegen.
  • Spasmodische torticollis:Bij spasmodische torticollis zijn het de hals- en nekspieren die door deze onvrijwillige spiercontracties of wel spierkrampen worden getroffen.
  • Oogtic: Een tic is een snelle onwillekeurig samentrekking van een spier of spiergroep, waar men geen controle over heeft. Tics komen vaak in het gezicht voor. Het is vaak een spier rond het oog die samentrekt.

Geneesmiddelen

Door geneesmiddelen veroorzaakte stoornissen van de spierspanning ontstaan na inname van bijvoorbeeld geneesmiddelen tegen parkinsonisme (vooral levodopa), medicijnen tegen depressie (antidepressiva) en middelen tegen braken (anti-emetica). Deze aandoening kan bij verschillende doseringen en toedieningsvormen ontstaan, zowel bij jongvolwassenen als bij ouderen. Door geneesmiddelen geïnduceerde stoornissen van de spierspanning komen bovendien vaker voor bij jongeren die een geschiedenis van drugsmisbruik hebben (vooral cocaïne).

 
Spiertrekkingen linken
Spiertrekkingen behandeling
Spiertrekkingen behandeling op de kaart
Huisarts specialismen
Google leads