zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Home >> Rug- en bekkenklachten >> Bronnegerveen
Zoek en vind uw zorgaanbieder bij u in de buurt of in een bepaalde regio

KATS (BEKKEN)FYSIOTHERAPIE V

Parkstraat 6
9401LJ, ASSEN
Telefoon: 0592-330163
meer info >>
17.7Km

GROEPSPRAKTIJK OEFENTHERAPIE CESAR

Rembrandtlaan 72/A
9601XD, HOOGEZAND
Telefoon: 0598-393891
meer info >>
27.6Km

OEFENTHERAPIE CESAR

Spoorhavenstraat 28
7741JE, COEVORDEN
Telefoon: 0524-517792
meer info >>
28.8Km

MEIJER E M

S.W. Schortinghuisstraat 6
9671CR, WINSCHOTEN
Telefoon: 0597-425243
meer info >>
30.0Km


Rug- en bekkenklachten informatie

Uit onderzoek blijkt dat negen van de tien volwassenen minstens eenmaal in hun leven rugklachten krijgen. Bij 5 tot 10% van hen wordt een duidelijk aanwijsbare oorzaak gevonden. Echter, bij de overige mensen (90-95%) is de oorzaak niet duidelijk. De lage rugklachten kunnen dan veroorzaakt worden door een verkeerde houding, overbelasting, spanning, een slechte conditie of verkeerd gebruik van de rug.

Door bijvoorbeeld zwangerschap kunnen er bekkenklachten ontstaan. Er kan pijn ontstaan in het gebied van de lage rug, het stuitje, de liezen, het schaambeen en/of de zijkant van de bovenbenen. Vaak begint de pijn als er (te) lang in de dezelfde houding gezeten is of na (te) zware lichamelijke inspanning. Ook kunnen bewegingen zoals het omdraaien in bed, traplopen, uit de auto stappen of opstaan uit een stoel pijnlijk zijn.

Bekkenklachten naar aanleiding van een zwangerschap komen voort uit het niet goed gebruiken van de spieren rondom het bekken naarmate het bekken door de hormonale veranderingen weker wordt.

Wat doet de oefentherapeut?

De oefentherapeut maakt u bewust van uw houding en manier van bewegen in relatie tot uw klacht(en). Verder geeft een oefentherapeut u inzicht in de reactie die het lichaam kan geven op pijn, (over)belasting en spanningen. Door middel van oefeningen zal de oefentherapeut samen met u werken aan houdingsverbetering, klachtvermindering, het leren voorkomen van de klacht en het leren omgaan met de klachten.

Bovenstaande tekst is goedgekeurd door: E. van de Sande - Cesar oefentherapeute