zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Home >> Houding of bewegingsklachten >> Eursinge
Zoek en vind uw zorgaanbieder bij u in de buurt of in een bepaalde regio

ELBE CESAR/MENSENDIECK

Elbe 3
7908HB, HOOGEVEEN
Telefoon: 0528-225572
meer info >>
17.0Km

OEFENTHERAPIE CESAR

Spoorhavenstraat 28
7741JE, COEVORDEN
Telefoon: 0524-517792
meer info >>
18.5Km

KATS (BEKKEN)FYSIOTHERAPIE V

Parkstraat 6
9401LJ, ASSEN
Telefoon: 0592-330163
meer info >>
20.0Km


Houding of bewegingsklachten informatie

Iemand die zijn of haar lichaam verkeerd belast, loopt een verhoogde kans op houdingsafwijkingen of klachten aan het bewegingsapparaat denk bijvoorbeeld aan:

  • Hernia
  • RSI/CANS
  • Nek-, schouder-, of rugklachten
  • Knieklachten
  • Overbelasting klachten aan handen of armen
  • Chronische klachten van gewrichten of spieren
  • Ademhalingsproblemen zoals bijvoorbeeld hyperventilatie

De oefentherapeut is dé aangewezen deskundige op dit gebied. Zij/hij helpt u met het verbeteren van uw houding en uw manier van bewegen, hierbij wordt rekening gehouden met uw persoonlijke situatie. De oefentherapeut geeft voorlichting, maakt u bewust door middel van oefeningen en leert u uw mogelijkheden om beter te bewegen te gebruiken.

Wat doet de oefentherapeut?

De oefentherapeut zal u onderzoeken, uw houding en bewegingsgewoonten staan hierbij centraal. Er zal onderzocht worden waar uw ongunstige bewegingspatronen vandaan komen en hoe deze het beste aangepakt kunnen worden. De oefentherapeut kijkt niet alleen naar de plek waar de klacht zich manifesteert, maar naar de totale lichaamsopbouw.

De oefentherapeut houdt hierbij rekening met uw specifieke situatie en uw dagelijkse handelingen en bewegingen. Zo zal er rekening worden gehouden met staande werkzaamheden, maar ook met zittende werkzaamheden en handelingen zoals opstaan, bukken en tillen.
De oefentherapeut leert u een goede houding of bewegingspatroon aan en geeft oefeningen om de te gespannen spieren te ontspannen of de zwakke spieren te versterken. Hierdoor zal uw houding verbeteren en de lichamelijke klachten verdwijnen of verminderen.

Bovenstaande tekst is goedgekeurd door: T. Kruijer - Cesar-oefentherapeute