zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Home >> Arm-, nek- en schouderklachten >> Frederiksoord
Zoek en vind uw zorgaanbieder bij u in de buurt of in een bepaalde regio

HAAN OEFENTHERAPEUTE CESAR N M DE

Parallelweg 15
8332JD, STEENWIJK
Telefoon: 0521-344340
meer info >>
14.2Km

CESAR OEFENTHERAPIE L M HELFFERICH

Burg Knopperslaan 1
7941KM, MEPPEL
Telefoon: 0522-257377
meer info >>
22.6Km

ELBE CESAR/MENSENDIECK

Elbe 3
7908HB, HOOGEVEEN
Telefoon: 0528-225572
meer info >>
25.6Km

OEFENTHERAPIE CESAR M W ZENGERINK

Staphorster Kerkweg 5
7951JK, STAPHORST
Telefoon: 06-13250564
meer info >>
28.9Km


Arm-, nek- en schouderklachten informatie

Klachten aan armen, nek en/of schouders komen veel voor. Meestal vormen een verkeerde houding, overbelasting of spanningen een belangrijke oorzaak. Door een stijve nek of een pijnlijke schouder gaat u anders bewegen. Zo raken de spieren uit balans en dat heeft invloed op uw houding. Pijn, krachtsverlies en stijfheid beïnvloeden uw welzijn en uw manier van bewegen. Het kan invloed hebben op uw ademhaling uw concentratievermogen en het kan u uit uw slaap houden.
Typische arm, nek of schouderklachten kunnen voortkomen uit een verkeerde werkhouding. Uw werkplek kan van grote invloed zijn.

Daarnaast zijn er ook sportblessures waarvoor u bij een oefentherapeut aan het juiste adres bent. Ook kunnen de klachten het gevolg zijn van een afwijking aan de wervelkolom b.v. scoliose of kyfose of van een (chronische) aandoening b.v. artrose.

Wat doet de oefentherapeut?

De oefentherapeut stemt de behandeling af op uw persoonlijke situatie. Dat betekent dat u oefeningen en adviezen krijgt die op maat zijn gesneden. We houden rekening met uw mogelijkheden en uw dagelijkse activiteiten thuis en op het werk. Zowel uw werkomgeving (hoogte stoel en bureau), uw thuissituatie (stofzuigen, strijken) als uw hobby?s (sporten, tuinieren, klussen) komen aan de orde.

Door de oefeningen en de adviezen van uw oefentherapeut toe te passen, leert u om gezonder te bewegen. Zo kunt u weer optimaal functioneren in al uw dagelijkse activiteiten.

Bovenstaande tekst is goedgekeurd door: T. Kruijer - Cesar-oefentherapeute