zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Home >> Neuroacupunctuur >> Nieuw Schoonebeek
Zoek en vind uw zorgaanbieder bij u in de buurt of in een bepaalde regio

CELESTIEN PRAKTIJK VOOR ACUPUNCTUUR

Laan van de Marel 366
7823CJ, EMMEN
Telefoon: 0591-625045
meer info >>
7.7Km

POORTS-BORGER P H

Kruidentuin 34
7813BE, EMMEN
Telefoon: 06-41676688
meer info >>
11.2Km

SON JA PRAKTIJK VOOR TCG

Noorderdiep 80
7876CD, VALTHERMOND
Telefoon: 0599-661775
meer info >>
14.6Km


Neuroacupunctuur informatie

Neuroacupunctuur is een vorm van acupunctuur die specifiek ingezet wordt bij de behandeling van neurologische ziekten en chronische pijn. Neuroacupunctuur is een verzamelterm voor diverse vormen van acupunctuur. Enkele vormen van neuroacupunctuur zijn de Japanse en de Chinese schedelacupunctuur, segmentale acupunctuur en electroacupunctuur.

Neuroacupuncturisten zijn acupuncturisten die zich specifiek toeleggen op de behandeling van patiënten met neurologische en tevens psychiatrische stoornissen met uiteenlopende acupunctuurtechnieken. Dit, om zo een brede ervaring op te doen met de behandelingseffecten van de acupunctuur, en de mogelijkheden en onmogelijkheden ervan goed te leren kennen.

Chinese schedelacupunctuur, is de eerst ontwikkelde vorm van neuroacupunctuur. Deze vorm is ontwikkeld door een groep van arts-acupuncturisten in China, die zich bezig hielden met de behandeling van neurologische stoornissen. Zij waren ontevreden over de effecten van de klassieke Chinese acupunctuur bij deze aandoeningen. Er zijn in de afgelopen 70 jaar in China 4 verschillende vormen van schedelacupunctuur.