zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Home >> Cesar Oefentherapie >> Frederiksoord
Zoek en vind uw zorgaanbieder bij u in de buurt of in een bepaalde regio

HAAN OEFENTHERAPEUTE CESAR N M DE

Parallelweg 15
8332JD, STEENWIJK
Telefoon: 0521-344340
meer info >>
14.2Km

CESAR OEFENTHERAPIE L M HELFFERICH

Burg Knopperslaan 1
7941KM, MEPPEL
Telefoon: 0522-257377
meer info >>
22.6Km

ELBE CESAR/MENSENDIECK

Elbe 3
7908HB, HOOGEVEEN
Telefoon: 0528-225572
meer info >>
25.6Km

OEFENTHERAPIE CESAR M W ZENGERINK

Staphorster Kerkweg 5
7951JK, STAPHORST
Telefoon: 06-13250564
meer info >>
28.9Km


Cesar Oefentherapie informatie

Cesar is de naam van een paramedische behandelmethode. Oefentherapie Cesar is vernoemd naar Maria Dorothea Cesar-Pollak, die vanuit haar praktijk in Amersfoort vanaf de jaren '20 van de twintigste eeuw deze behandeling in praktijk bracht en middels een vakopleiding hielp verspreiden.

De behandeling richt zich op (het voorkomen van) klachten ten gevolge van ongunstige houdingen of bewegingen, eventueel veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte. Voor elke patiënt wordt een individueel behandelplan opgesteld. Tijdens de behandeling zal het optimaliseren van de houding en een goede kwaliteit van bewegen centraal staan. Daarbij wordt gekeken wat de patiënt in zijn dagelijks leven doet, zodat de houding ook praktisch bruikbaar is. Er wordt weinig tot geen gebruik gemaakt van apparatuur, zodat de patiënt zelf in staat is om zijn klachten onder controle te houden. Men wordt zelfredzaam, wat als groot voordeel heeft dat er minder snel sprake is van terugkerende klachten. Wat ook kenmerkend is aan deze behandelmethode is dat er gebruikgemaakt wordt van een motorisch leerproces, waarbij alle aspecten die nodig zijn om daadwerkelijk tot een houdings- en bewegingsverandering te komen de revue passeren.

De therapie wordt gegeven na een verwijzing van een arts of via directe toegankelijkheid. De vergoeding komt uit de aanvullende verzekering, en is per polis verschillend. Het gemiddeld aantal vergoede behandelingen ligt tussen de 9 en 18 behandelingen per kalenderjaar

Bovenstaande tekst is goedgekeurd door: Anne Marie Mulders - Oefentherapeut Cesar