zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Home >> Tiel >> Praktijk voor relatietherapie en seksuologie

PRAKTIJK VOOR RELATIETHERAPIE EN SEKSUOLOGIE

Bedrijfsnaam

PRAKTIJK VOOR RELATIETHERAPIE EN SEKSUOLOGIE

Adres

Sint Walburg 5
4001 ME TIEL

Telefoon

0344-626961

Mobiel

06-53520348

Email

schoones@seksuologie.nl

Website

Praktijk voor relatietherapie en seksuologie Relatietherapeut en Seksuoloog Henriette Schoones

Praktijk voor relatietherapie en seksuologie is heel laagdrempelig.

Er is geen verwijzing nodig.

De meeste zorgverzekeringen vergoeden deze diensten geheel of gedeeltelijk onder de aanvullende verzekering. Bij de meeste verzekeraars vallen deze diensten onder psychosociale zorg of alternatieve geneeswijze.

Bij relatietherapie helpt de relatietherapeut door middel van inzicht gevende gesprekken en opdrachten tot een oplossing of vermindering van de relatieproblemen te komen.
Relatietherapie kan worden ingezet bij een groot scala aan relatieproblemen.

De meest voorkomende relatieproblemen in deze praktijk zijn:

Communicatie – en intimiteitsproblemen. Er zijn regelmatig conflicten, irritaties en meningsverschillen. Er is nauwelijks sprake van intimiteit en seks, er is sprake van vreemdgaan, er speelt verliefdheid , samengesteld gezin, twijfels bij één van de partners of je door moet gaan of niet met de relatie, verwijdering en pijnpunten in de relatie.

De ervaring is dat relatietherapie meestal succesvol is, ook al blijkt dat partners of één van de partners tot de conclusie is gekomen dat de relatie geen toekomst meer heeft. Ook dan kan de relatietherapeut helpen om op een goede, respectvolle manier afscheid van elkaar te nemen als partners en dat men samen op een goede manier de ouderrol kunnen blijven vervullen. Het is veel waard om een relatie positief af te sluiten, zeker als er kinderen zijn.

Veel cliënten kiezen voor deze praktijk in verband met de combinatie van seksuologie en relatietherapie. Als er in de relatie problemen zijn, heeft dat bij de meeste stellen gevolgen voor de intimiteit en de seksuele relatie en als er weinig seksueel en lichamelijk contact is, ontstaat er meestal ook een verwijdering in de relatie. Mensen ervaren dit als een toegevoegde waarde ten opzichte van alleen een relatietherapie- of seksuologie praktijk.

De media weet deze praktijk ook te vinden. Regelmatig wordt expertise gevraagd op het gebied van actuele onderwerpen op het gebied van relaties en seksualiteit.

-Voor meer informatie zie www.relatieproblematiek.nl of www.seksuologie.nl

Kaart
Foto's