zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Zoek en vind uw zorgaanbieder bij u in de buurt of in een bepaalde regio
Informatie over Neustussenschot scheef

Het neustussenschot is een benige, kraakbenen wand tussen de twee zijden van de neus. Het biedt steun aan de neus en regelt de luchtstroom. Het neustussenschot hoort recht te zijn, maar is dat soms niet door een verwonding of andere factoren. Scheefstand van het tussenschot kan ontstaan door spontane scheefgroei of een breuk.

Een scheef neustussenschot komt zeer vaak voor en kan leiden tot allerlei klachten. Denk aan een gevoel van verstopping, een verstoorde ademhaling of hoofdpijn.
Door een scheef of afwijkend neustussenschot kan het lastig zijn door de neus te ademen en kan de juiste afvoer van vocht belemmerd worden. Hierdoor hebt u een grotere kans op een bijholteontsteking.

Operatie

Het rechtzetten van het neustussenschot is een veelvoorkomende operatie. Bij deze ingreep wordt uitsluitend geopereerd in het inwendige van de neus; er zijn dus geen zichtbare littekens te verwachten. Het kraakbeen en het bot van het neustussenschot worden vrijgelegd via een klein sneetje binnen in de neus. Hierna wordt het tussenschot rechtgezet. Zo worden uitstekende stukken verwijderd en kromme delen rechtgemaakt.

Het herstelde neustussenschot wordt vervolgens tijdelijk op zijn plaats gehouden door in de neus ingebrachte tampons. Aan weerszijden wordt zo het tussenschot in de juiste positie gesteund, zodat slijmvlies, kraakbeen en bot weer aan elkaar kunnen groeien. Soms worden ter ondersteuning aan de buitenzijde van de neus ook nog enige pleisters aangebracht.

 
Neustussenschot scheef video's
Neustussenschot scheef linken
Neustussenschot scheef behandeling
Neustussenschot scheef behandeling op de kaart
Google leads