Home >> Yoga en meditatie >> Lansingerland
Zoek en vind uw zorgaanbieder bij u in de buurt of in een bepaalde regio

RAJA YOGA ROTTERDAM

Plataanweg 18
3053LP, ROTTERDAM
Telefoon: 010-4226036
meer info >>
3.0Km

PACHAMAMA YOGAPRAKTIJK

Hoornklaver 57
3069DE, ROTTERDAM
Telefoon: 06-48382506
meer info >>
3.0Km

SUN YOGASTUDIO

Nachtegaallaan 4
2665EH, BLEISWIJK
Telefoon: 06-44299243
meer info >>
3.6Km


Yoga en meditatie informatie

Het woord yoga komt uit het Sanskriet en betekent 'eenheid' of 'samenbrengen'. Yoga ontstond ruim 4.000 jaar geleden in India. Het was een manier om tot een diepere staat van meditatie te komen. Feitelijk is er in 4.000 jaar tijd niet veel veranderd, want ook nu nog is dat de kern van yoga.

Veranderingen ten opzichte van vroeger zijn er zeker ook. Anders dan vroeger wordt de eenheid van lichaam en geest nu vooral gezocht (en gevonden) in een combinatie van ademhaling, lichamelijke oefening en concentratie.

Asana's
Yoga leert ons om lichaam en geest met elkaar in balans te brengen. De oefeningen (Asana's) geven kracht en energie en zorgen voor een algeheel prettig gevoel van ontspanning. Juist in onze jachtige 21e eeuw is yoga een goede manier om rust en ontspanning toe te laten. Geen wonder dat yoga de laatste jaren zo populair is.

Balans
Wie yoga beoefent, op watvoor niveau dan ook, brengt veranderingen aan in zijn of haar stemmingen. Je zorgt er voor dat je geest meer in balans is en je minder emotionele druk ervaart.

Eenvoudig
Mensen die onbekend zijn met yoga hebben nog wel eens het idee dat het bij yoga vooral draait om het doen van gecompliceerde en ongemakkelijke lichamelijke oefeningen. Het tegendeel is waar. Natuurlijk zijn er veel asana's waarvoor de nodige kracht en lenigheid nodig is, maar wie begint met yoga merkt al snel dat de meeste klassieke yoga-oefeningen tamelijk eenvoudig zijn uit te voeren.

Yoga werkt
Yoga is voor iedereen. Voor kinderen, voor jongeren, zwangere vrouwen, volwassenen en ouderen. Iedereen doet het. Over de hele wereld. En weet je waarom? Yoga werkt!

Wat is Meditatie eigenlijk?

In tijdschriften, de kranten en op de tv, iedereen heeft het er over. Maar wat is mediteren, hoe werkt het en hoe kun je het leren zonder alle tempels en verschillende meditatiescholen te moeten bezoeken?

Meditatie is een sterke manier om opnieuw af te stemmen op onze innerlijke rust, om te gaan met stress en spanningen maar vooral om contact met jezelf te maken. Over meditatie bestaan veel verschillende, zelfs tegenstrijdige ideeën. Het voornaamste is dat men de aard van het denken begrijpt, in plaats van ermee te vechten. Velen van ons worden meestal gedreven of overheerst door onze gedachten en gevoelens.

Meditatie is de staat van simpelweg zijn, alleen pure ervaring, zonder dat het lichaam of de geest tussenbeide komt. Het is een natuurlijke staat, maar we zijn vergeten hoe we deze staat kunnen bereiken. Meditatie is een natuurlijk toestand, en je hebt er vrijwel zeker van geproefd, hoewel je misschien niet de naam van de smaak kende.

Meditatietechnieken of methoden zijn hulpmiddelen waardoor een innerlijke gelegenheid wordt gecreëerd die het makkelijker maakt om los te komen de hectiek van het dagelijks leven en het makkelijker maakt af te stemmen op onze innerlijke rust.

Bovenstaande tekst is goedgekeurd door: Marjolein Cats - Yogadocente