zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Home >> Geestelijke Gezondheidszorg >> Heerhugowaard >> Geriant

GERIANT

Bedrijfsnaam

GERIANT

Adres

Titanialaan 15/A
1702AZ HEERHUGOWAARD

Telefoon

072-5270390

Website

Geriant geeft op vernieuwende wijze vorm en inhoud aan de hulpverlening bij dementie. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende dementerende als op de familieleden of andere naasten en omvat het hele proces tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis. Betrokkenheid en deskundigheid zijn daarbij sleutelwoorden. Kerntaken van Geriant zijn diagnostiek, behandeling en casemanagement.

Daarvoor zijn er in de regios Kop van Noord-Holland, Noord-Kennemerland en West-Friesland vier DOC-teams (Dementie Onderzoeks- en Casemanagementteams) gevestigd in Den Helder, Heerhugowaard, Alkmaar en Hoorn die de ambulante hulpverlening voor hun rekening nemen. Deze teams werken nauw samen met het DOC-centrum, een screenings­afdeling van zestien bedden voor psychogeriatrische diagnostiek en behandeling, gehuisvest in Heerhugowaard. Geriant geeft op vernieuwende wijze vorm en inhoud aan de hulpverlening bij dementie. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende dementerende als op de familieleden of andere naasten en omvat het hele proces tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis. Betrokkenheid en deskundigheid zijn daarbij sleutelwoorden. Kerntaken van Geriant zijn diagnostiek, behandeling en casemanagement.

Daarvoor zijn er in de regios Kop van Noord-Holland, Noord-Kennemerland en West-Friesland vier DOC-teams (Dementie Onderzoeks- en Casemanagementteams) gevestigd in Den Helder, Heerhugowaard, Alkmaar en Hoorn

Kaart