zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Home >> Geestelijke Gezondheidszorg >> Alkmaar >> Geriant DOC-team Noord-Kennemerland Zuid

GERIANT DOC-TEAM NOORD-KENNEMERLAND ZUID

Bedrijfsnaam

GERIANT DOC-TEAM NOORD-KENNEMERLAND ZUID

Adres

James Wattstraat 10/A
1817DC ALKMAAR

Telefoon

072-5146666

Website

Geriant geeft op vernieuwende wijze vorm en inhoud aan de hulpverlening bij dementie. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende dementerende als op de familieleden of andere naasten en omvat het hele proces tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis. Betrokkenheid en deskundigheid zijn daarbij sleutelwoorden.

Kerntaken van Geriant zijn diagnostiek, behandeling en casemanagement. Daarvoor zijn er vier DOC-teams (Dementie Onderzoeks- en Casemanagementteam) actief in de regio's Kop van Noord-Holland (Den Helder), Noord-Kennemerland (Alkmaar en Heerhugowaard) en West-Friesland (Hoorn) die de ambulante hulpverlening voor hun rekening nemen. Deze teams werken nauw samen met het DOC-centrum, een screenings­afdeling van zestien bedden voor psychogeriatrische diagnostiek en behandeling. Geriant geeft op vernieuwende wijze vorm en inhoud aan de hulpverlening bij dementie. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende dementerende als op de familieleden of andere naasten en omvat het hele proces tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis. Betrokkenheid en deskundigheid zijn daarbij sleutelwoorden.

Kerntaken van Geriant zijn diagnostiek, behandeling en casemanagement. Daarvoor zijn er vier DOC-teams (Dementie Onderzoeks- en Casemanagementteam) actief in de regio's Kop van Noord-Holland (Den Helder), Noord-Kennemerland (Alkmaar en Heerhugowaard) en West-Friesland (Hoorn) die

Kaart